miercuri, ianuarie 25, 2017

America înainte de toate sau IDF-ul înainte de toate?...




de Gilad Atzmon


Haaretz scrie astăzi că „numele lui Jared Kushner a fost șters de pe website-ul unui grup ce strânge bani pentru armata israeliană.”

Acum o săptămână, președintele american a promis poporului american că de acum înainte America va fi pe primul loc, dar se pare că pentru consilierul principal al lui Donald Trump, ginerele său, Jared Kushner, statul evreiesc și armata acestuia sunt o prioritate.

De la Kushner se așteaptă „să joace un rol important în conturarea politicii noii administrații privind Orientul Mijlociu”, dar poate un evreu Zionist care strânge bani pentru IDF să fie un intermediar al păcii în Orientul Mijlociu? Vă las pe voi să cântăriți.

După câte se pare, FIDF (Friends of the IDF) este o organizație non-profit cu sediul la New York care strânge anual zeci de milioane de dolari pentru a sprijini o gamă largă de programe sociale și educaționale de care beneficiază soldații israelieni și familiile lor. Numele lui Kushner apărea pe site-ul FIDF ca membru al consiliului național până acum două zile. La o zi după ce Haaretz a adresat niște întrebări atât consiliului organizației cât și purtătoarei de cuvânt a familiei Kushner despre implicarea ginerelui lui Trump în organizație, numele acestuia a fost șters.

Merită să menționăm că deși numele Kushner a dispărut de pe website-ul FIDF, nu se știe dacă acesta încă mai este legat în vreun fel de această organizație.

La începutul săptămânii, când organizația a fost întrebată dacă Jared Kushner va continua să se afle în consiliul FIDF în timp ce este consilierul principal al președintelui american, un purtător de cuvânt al organizației a declarat: „Politica FIDF este de a nu oferi informații despre donatori, inclusiv despre donatorii care fac sau au făcut parte din consiliul organizației.”



Niciun comentariu: