joi, noiembrie 10, 2016

Terorismul de stat și influența Zionistă asupra sistemului politic american.






Andrew Korybko este analist politic, jurnalist și colaborator constant la mai multe publicații online. În calitate de membru al consiliului expert pentru Institutul de Studii Strategice al Universității Prietenia Popoarelor din Federația Rusă, domnul Korybko este specialist în politici și geopolitici rusești, mai ales în legătură cu strategia SUA în Eurasia. Este autorul lucrării “Hybrid Wars: The Indirect Adaptive Approach To Regime Change”, care analizează în profunzime situațiile din Siria și Ucraina și susține că acestea reprezintă un nou model de război strategic purtat de Statele Unite. Într-un interviu în exclusivitate cu Khamenei.ir, domnul Korybko ne-a împărtășit ideile domniei sale în legătură cu Siria, legăturile SUA-Israel, terorismul de stat și influența Zionistă asupra sistemului politic american.

Săptămâna trecută, congresmanul Doug Lamborn a lansat o declarație îndrăzneață propunând ca soluție pentru Siria asasinarea președintelui Bashar al-Assad.


Nu este acesta un exemplu clar de terorism de stat? Cum ați descrie afirmația?

Aceasta este continuarea politicii americane a terorismului de stat. Individul care promovează o astfel de viziune nu este conștient sau ignoră cele trei Ordine Executive emise de același număr de președinți americani care interzic în mod explicit asasinarea ca politică oficială a Statelor Unite. Acestea sunt Ordinul Executiv 11905 sub Ford, 12036 sub Carter și 12333 sub Reagan. Niciun președinte american nu a respectat aceste decrete, dar, oficial, fac asasinarea ilegală și sunt concepute pentru a spori puterea de cooptare (soft power) a Statelor Unite.

Ce este tulburător în legătură cu acest incident menționat este cât de deschis simt indivizii din și din jurul guvernului american că pot discuta despre asasinate. Vorbește despre excepționalismul american care corupe mentalitatea multor oameni din stat. Deși individul în chestiune nu se află într-o poziție de a putea duce la împlinire această sugestie amenințătoare, demonstrează că ei se simt suficient de confortabil încât să enunțe în mod public asemenea gânduri, fără a se teme de consecințe, de vreo pedeapsă legală. Asemenea oameni subminează în mod necugetat imaginea „pacifistă” pe care guvernul american caută să o proiecteze și, în mod ironic, demonstrează caracterul de agresor al statului american.

Vorbind cu un ziar palestinian, ministrul Zionist al războiului, Lieberman, a declarat: „Israelul va distruge complet mișcarea Hamas în următorul război”. Cât de mult se aseamănă mentalitățile Zioniste și americane oficiale în legătură cu terorismul de stat?

Nu este nicio diferență deoarece vorbim de una și aceeași entitate. Complexele militar-industriale întrepătrunse ale celor două state sunt susținute de legăturile politice-lobbiste care le sigilează împreună. „Israelul” este statul american cu numărul 51 în aceeași măsură în care SUA este nașul „Israelului”. Sunt inseparabile, așa încât au aceeași perspectivă strategică grandioasă. Revenind la întrebare, asta înseamnă că ambele susțin terorismul de stat și îl practică în mod activ oricând le servește interesele. Un exemplu perfect al acestor doi actori lucrând împreună se reflectă în opresiunea lungă de decenii cu care se confruntă palestinienii și în „războiul împotriva terorismului” din Siria, ambele fiind niște tragedii care nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi existat complicitatea acestor două entități lucrând mână în mână.

Serviciul de informații Zionist și-a confirmat rolul în uciderea savanților nucleari iranieni, de-a lungul ultimilor ani. Forțele ce ocupă Palestina au comis și ele atrocități și crime odioase împotriva palestinienilor în ultimii zeci de ani. Este corect să spunem că entitatea Zionistă este dovada flagrantă a terorismului de stat?

Absolut. Însăși crearea entității Zioniste se datorează unei combinații de terorism de stat și ceea ce Kelly M. Greenhill, profesor al universității Harvard a numit „arme de migrare în masă” în lucrarea sa din 2010 cu același nume. Am explicat asta mai detaliat pentru Katehon mai spre începutul acestui an în articolul Acknowledge Weapons of Mass Migration Or ‘Legitimize’ “Israel”, dar punctul esențial este că după cel de-al doilea război mondial guvernele europene au încurajat migrarea în masă a evreilor în Palestina pentru a o coloniza, ca un fel de „reparație” geopolitică pentru tot ce a suferit această populație în timpul războiului.

Acest pretext „normativ” este demascat ca minciuna superficială care a fost dintotdeauna, atunci când stăm să ne gândim că palestinienii au fost siliți să îndure vitregii asemănătoare celor îndurate de evrei în timpul WWII, doar că de data aceasta, în mod ironic, unul dintre grupurile persecutate de acel conflict global a cauzat această suferință unui popor care nu a avut nicio vină pentru ce a avut el de pătimit în timpul războiului. Cu siguranță, există diferențe între abordarea tactică a entității Zioniste și a naziștilor, dar cel mai vizibil numitor comun este folosirea terorismului de stat ca metodă de epurare etnică a unei populații țintă.

De ce nu se iau măsuri împotriva terorismului de stat al regimului Zionist?

Complexul militar-industrial Zionist este interconectat cu cel american și al Europei de vest, acesta este primul lucru pe care trebuie să ni-l amintim. Iar organele politico-lobbiste care activează în aceste zone sunt foarte puternice și influente. Mai mult, vocile sistemului din aceste state acuză pe oricine de „antisemitism”, în mod reflex, în momentul în care încearcă să atragă atenția asupra crimelor „Israelului”, sperând că în felul acesta vor reuși să defăimeze și să reducă la tăcere orice opoziție. Jurnaliștii și politicienii care îndrăznesc să-și exercite dreptul la liberă exprimare și gândire critică riscă să își pericliteze carierele și astfel să nu mai fie capabili să-și asigure traiul, lucru cu atât mai amenințător dacă au și o familie pe care trebuie să o protejeze. Acești factori se combină într-o asemenea manieră încât autocenzurează mulți activiști politici și jurnaliști care altfel ar proceda corect și ar vorbi despre aceste lucruri. Însă, unori, se poate întâmpla ca cei care vorbesc să facă parte din „opoziția controlată” care lucrează pentru a discredita cauza, iar asta complică și mai mult întreaga poveste și poartă o parte din vină pentru lipsa facerii dreptății.

La nivel internațional, trebuie să ne amintim că SUA nu va permite niciodată Consiliului de Securitate al UN să acționeze în mod decisiv împotriva aliatului său numărul 1. Washingtonul va susține mereu Tel Avivul, orice ar fi, și asta în ciuda dramoletei derutante care a caracterizat relațiile bilaterale dintre cele două state în timpul președinției Obama. Dacă vreun stat ar încerca să acționeze militar împotriva „Israelului”, se va lovi de furia arsenalului său nuclear, lucru ce inhibă puternic formarea unei coaliții de eliberare care să salveze Palestina. Însă, chiar în ciuda acestor obstacole, există voci foarte importante de stat și ale societății civile care nu lasă lumea să uite de Palestina. Dr. Bashar Al Assad, președintele sirian ales în mod democratic, la fel ca tatăl său, a fost mereu loial cauzei palestiniene. Acesta este unul din motivele pentru care entitatea Zionistă urăște atât de mult această țară și oferă asistență frontului Al Nusra și altor teroriști hotărâți să o distrugă și să fractureze Republica Arabă în câteva stătulețe „federalizate” (divizate intern).

Cum evaluați dosarele Obama și Bush în apărarea terorismului de stat? Care dintre candidații la președinție ar servi mai mult ideii de terorism de stat?

Diferențele dintre mandatele Bush și Obama privind sprijinul față de terorismul de stat sunt doar stilistice și superficiale. Ambii președinți au urmărit fără rezerve implementarea acestei politici în acțiunile țării lor, doar că au făcut-o în moduri diferite. Bush a fost nerușinat și a spus cu neobrăzare întregii lumi ce face, în vreme ce Obama a fost mai abil și și-a ascuns acțiunile cu șiretenie în spatele retoricii „drepturilor omului” și a „democrației”, având grijă să profite și de faptul că a fost primul președinte american de culoare pentru a sugera că toate criticile la adresa sa sunt „rasiste”. În opinia mea, asta l-a făcut pe Obama să fie mai periculos decât Bush, pentru că, în vreme ce Bush nu a putut păcăli pe nimeni, foarte mulți oameni au fost vrăjiți de Obama.

În legătură cu ocupația Zionistă a Palestinei, Bush a fost un apărător gălăgios al terorismului de stat, militând împotriva locuitorilor nativi ai acesteia, însă Obama a căutat o abordare publică mai nuanțată. Animozitatea personală dintre Obama și Netanyahu este cunoscută, dar nu a avut niciun efect negativ asupra relațiilor politice dintre cele două state. Asta se datorează faptului că ambele „state profunde” (deep state) ale lor – birocrațiile serviciilor de informații, militare și diplomatice permanente, sunt coordonate pe aceeași direcție cu scopurile lor strategice comune, așa încât dramoleta publică dintre cei doi lideri nu a avut nicio consecință tangibilă asupra esenței relației lor profunde. Trebuie menționat în acest punct că acțiunile lui Obama în această privință sunt doar o poză menită să-i inducă în eroare pe musulmani și să dezarmeze suspiciunile publicului credul creându-le falsa impresie că SUA îi susține.

Dacă ne uităm la candidații pentru președinție, pozițiile lor vizavi de „Israel” sunt aproape imposibil de deosebit, singura diferență notabilă venind din partea reprezentantei celui de-al treilea partid, Jill Stein. În orice caz, oricine s-ar afla în fruntea Statelor Unite, complexele militar-industriale și politic-lobbiste ce leagă SUA de „Israel” nu vor fi demantelate de un singur individ și este nevoie de un efort pe termen lung, concertat și pluridimensional care să slăbească rezistența tuturor elementelor statului profund american.



Niciun comentariu: