sâmbătă, august 05, 2006

Scrisoare deschisă celor deschişi la minte (de Raja Chemayel)

Sau câteva întrebări adresate obiectivităţii noastre

Ce ar opri războiul din Liban: dezarmarea Hezbollahului sau mai degrabă desfiinţarea Israelului?

Ce ar aduce înapoi Pacea şi Normalitatea în Iraq: democraţia la minut a lui George sau Partidul Baath?

Ce ar încheia comerţul cu heroină provenită din Afghanistan: amestecul şi ocupaţia Occidentului sau reîntoarcerea talibanilor?

Ce ar ajuta mai mult democraţia din Egipt: perpetuarea dinastiei Mubarak sau un sistem multipartid transparent?

Ce ar aduce Pacea în Orientul apropiat: purificarea etnică a întregii populaţii palestiniene sau repatrierea tuturor israelienilor de import?

Ce ar aduce o democraţie adevărată în Siria: izolarea şi demonizarea regimului şi a naţiunii sau încurajarea conştiinţei populare?

Ce ar face petrolul mai ieftin pentru lumea occidentală: 17 dictatori vânzând pentru profitul personal sau 17 regimuri democratice făcând-o pentru profitul naţional?

Ce ar face din Iran o putere regională de mai mică importanţă: numirea Israelului “unica democraţie” sau încetarea atribuirii titlului de terorişti pentru Hezbollah?

Ce ar face Israelul să-şi oprească invazia din Liban: returnarea celor doi soldaţi sau apele Râului Litany?

Ce anume ar face Vestul să realizeze că atât cruciaţii cât şi colonialismul sunt Răul trecutului? Mai mult terorism, sau pur şi simplu mai mult zionism, ca în exemplele de mai sus?

Trebuie ca şi noi să devenim terorişti, pentru ca ei să primească Mesajul nostru de Pace şi Civilizaţie, pe care altfel, nu l-ar asculta?

Trebuie ca toţi cei 4 milioane de libanezi să devină concomitent membri Hezbollah pentru ca visurile Israelului să se risipească?

Trebuie ca toţi palestinienii să se alăture Hamasului pentru ca Israelul să renunţe la masacrele comise îndărătul Zidului?

Trebuie ca mai multe rachete Katiuşa şi mai mulţi atentatori sinucigaşi să urmeze pentru a dovedi că Israelul este cel mai nesigur loc de pe această planetă, pentru oricare evreu?

Trebuie ca noi toţi să murim, pentru ca ei să poată trăi?

Niciun comentariu: