marți, august 08, 2006

Meditaţii într-o luni seara (de Raja Chemayel)

Israel a bombardat până acum locaţiile Hizballah din Beirut în fiecare zi, în ultimele 23 de zile… Probabil că odată nu era suficient, dar nici măcar de zece ori. Fie Hizballah este invincibilă, fie israelienii sunt inimaginabil de idioţi!

Statele Unite nu pot invada Iranul, aşa că au cerut Israelului să invadeze Libanul în loc… în contul lor. Israelul îi răsplăteşte pe americani pentru că au invadat Iraqul de dragul lor.

Hizballah a omorât mai mulţi soldaţi israelieni decât cetăţeni israelieni, în timp ce Israelul a făcut exact contrariul… în Liban.

Ieri, Israelul a pierdut 12 rezervişti care se întorceau la datorie. Ar trebui să-i calculăm ca civili mergând la război, sau ca soldaţi îndreptându-se spre o invazie?

Consiliul de Securitate a propus textul unei rezoluţii care menţionează totul mai puţin invazia şi retragerea cuvenită a Israelului… e ca şi cum ai avea o farmacie din care lipsesc medicamentele…

Încă un gând înainte să vă las azi. Hizballah înseamnă “Partidul lui Dumnezeu”, iar Israel pretinde să fie “Poporul lui Dumnezeu”, aşa că ma întreb de care parte o fi Dumnezeu însuşi? Cât despre mine, sunt de partea Hizballahului… din 1982. Dar atunci când o rachetă trasă de Hizballah loveşte o ţintă israeliană, având în vedere că racheta aceea este nedirecţionată (deci nici un computer, nici o rază laser n-o ghidează) cineva mult mai mare are grija de ea! Ce concluzie se poate trage de aici?

Oricum, mâine începe o zi de marţi, şi pariez că nimic nu se va schimba… Israelul rămâne singura democraţie din Orient, iar Hizballah singurul eliberator, din acelaşi Orient.

Niciun comentariu: