vineri, august 18, 2006

Întrebări şi răspunsuri despre Orientul Apropiat (de James D. David)

Întrebare: Care este singura ţară din Orientul Apropiat care deţine arme nucleare?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat refuză să semneze tratatul de non-proliferare nucleară şi împiedică inspecţiile internaţionale?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a confiscat teritoriul suveran al altor naţiuni prin forţă militară şi continuă să-l ocupe sfidând rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat violează în mod obişnuit graniţele internaţionale ale altor state suverane cu avioane şi focuri de artilerie navală?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care aliat american în Orientul Apropiat a trimis în ultimii ani asasini în alte ţări pentru a-şi omorâ inamicii politici (o practică numită uneori export de terorism)?
Răspuns: Israel.

Întrebare: În care ţară din Orientul Apropiat au admis public ofiţeri de rang înalt că prizonieri de război neînarmaţi au fost executaţi?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat refuză să-şi pună sub acuzaţie soldaţii care au recunoscut că au executat prizonieri de război?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a creat 762.000 de refugiaţi şi refuză să le permită dreptul de a se întoarce la casele lor?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat refuză să plătească despăgubiri oamenilor ale căror pământuri, conturi bancare şi afaceri au fost confiscate?
Răspuns: Israel.

Întrebare: În care ţară din Orientul Apropiat a fost asasinat un diplomat de rang înalt al Naţiunilor Unite?
Răspuns: Israel.

Întrebare: În care ţară din Orientul Apropiat a devenit prim-ministru omul care a ordonat asasinarea unui diplomat de rang înalt al Naţiunilor Unite?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a explodat o clădire diplomatică în Egipt şi a atacat un vas american, USS Liberty, în apele internaţionale, omorând 34 de şi rănind 171 de marinari americani?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a folosit un spion, Jonathan Pollard, pentru a fura documente secrete şi a da câteva dintre ele Uniunii Sovietice?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară a negat iniţial orice legătură oficială cu Pollard, apoi a votat pentru a-i acorda cetăţenia şi cere de atunci ca preşedintele american să-l ierte complet pe Pollard?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat permite evreilor americani criminali să sosească pe teritoriul ei pentru a scăpa pedepsei din SUA şi refuză să-i extrădeze atunci când se află în custodia ei?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul apropiat ţine discursuri împotriva urei dar construieşte un altar şi un monument pentru un criminal care a ucis 29 de palestinieni în timp ce se rugau în moscheia lor?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară de pe planeta Pământ are al doilea cel mai puternic lobby din Statele Unite, conform unui sondaj recent al săptămânalului Fortune printre înalţii funcţionari de la Washington?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a atacat deliberat o tabără de refugiaţi a Naţiunilor Unite din Qana, Liban, şi a ucis 103 de bărbaţi, femei şi mai ales copii inocenţi?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat sfidează 69 de rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU şi a fost protejată de alte 29 prin vetourile SUA?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat primeşte mai mult de o treime din ajutorul SUA pentru ţările sărace şi totuşi este a şaisprezecea cea mai bogată ţară din lume?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat primeşte arme SUA gratuite şi apoi vinde tehnologia Chinei în ciuda obiecţiilor SUA?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat insultă în mod regulat poporul american prin primul ei ministru care, în Congresul Statelor Unite le citeşte ca la nişte copilaşi discursuri despre motivele pentru care nu au dreptul să reducă ajutorul extern?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Statele Unite a avut un prim-ministru care şi-a anunţat stafful să nu se îngrijoreze în privinţa reacţie Statelor Unite pentru că “Noi controlăm America”?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a fost citată de către Amnesty International pentru demolarea a mai mult de 4000 de case palestiniene ca măsură a epurării etnice?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat omoară în mod obişnuit copii palestinieni pentru motivul că aruncă cu pietre în vehicule blindate (buldozere sau tancuri)?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a semnat acordurile de la Oslo prin care a promis să oprească orice nouă colonizare evreiască în teritoriile ocupate, dar în loc de a-şi respecta cuvântl a construit în continuare noi colonii?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat a asasinat mai mult de 100 de adversari politici în ultimii 2 ani, omorând câteva sute de civili în cursul acestor “execuţii extrajudiciare”, inclusiv zeci de copii?
Răspuns: Israel.

Întrebare: Care ţară din Orientul Apropiat violează în mod regulat Convenţia de la Geneva impunând pedepse colective unor întregi oraşe, sate sau tabere, pentru actele câtorva oameni, şi chiar ajunge să demoleze sate întregi în timp ce oamenii se află încă în casele lor?
Răspuns: Israel.

Niciun comentariu: