sâmbătă, august 12, 2006

12 linii oficiale în vederea lobby-ului israelian pe timp de război (de Gilad Aţmon)

Ministrul de externe israelian solicită lobby-ştilor Israelului din întreaga lume, precum şi reprezentanţilor Israelului să împrăştie mesajul de mai jos.

Acest război este pentru supravieţuirea noastră, spre deosebire de toate celelalte războaie care au fost toate pentru supravieţuirea noastră. Trebuie să stăm fermi şi să spune lumii că:

1) Armata noastră este cea mai umanistă armată din lume.

2) Armata noastră informează întotdeauna victimele neajutorate înainte de a le deversa tone de bombe peste cap.

3) Există vreo altă armată în lume care aruncă cu fluturaşi înainte de a comite genociduri?

4) Ca şi cum n-ar fi suficient, noi “regretăm profund” întotdeauna după ce comitem atrocităţi.

5) N-am cerut noi “scuze sincere” după ce am pârlit patru membri ai trupelor ONU de menţinere a păcii?

6) Spre deosebire de Hamas şi Hizballah, noi nu ucidem niciodată fără discriminare. Noi ucidem întotdeauna foarte discriminat. Ucidem arabi indiferent dacă este vorba de femei arabe, bătrâni arabi, copii arabi, refugiaţi arabi, handicapaţi arabi ascunşi într-un adăpost al Crucii Roşii din Qana. Noi avem ce avem cu arabii iar să ni se spună că bombardăm şi omorâm fără discriminare este o minciună sfruntată antisemită.

7) Primul-ministru libanez Siniora ar trebui să fie foarte fericit în urma asaltului brutal împotriva poporului său. Hai să fim sinceri, noi ne-am asumat sarcina de a-i omorâ pe băieţii răi. Noi îi curăţăm lui străzile. Într-adevăr, am pornit cu Hizballah, dar apoi o să ne ocupăm de Siria şi de Iran. Am planificat toate acestea cu prietenii noştri de la Pentagon. Chiar nu înţelegem de ce primul-ministru libanez se fâsâie atâta insistând pe o încetare a focului. Dar, sigur că o treime din populaţia Libanului şi-a părăsit domiciliile, dar n-ai ce-i face, căcaturi din astea sunt inevitabile (mai ales în războaiele israeliene).

8) Noi, israelienii, suntem în linia întâi a luptei pentru democraţie şi umanism. Voi, europenii şi vesticii, ar trebui să ne ajutaţi. Noi suntem angajaţi într-un război mizerabil pe care voi îl evitaţi. Este o coincidenţă faptul că Tony, George şi Condy ne-au dat undă verde pentru a aduce Libanul înapoi în Epoca de Piatră? Este o coincidenţă faptul că Andrea’le Merkel ne-a trimis nouă trei submarine imediat ce şi-a luat funcţia în primire? Hai să fim serioşi, toţi ne iubesc, şi mai bine aţi admite-o, şi tu ne iubeşti aşa cum suntem, puternici şi ucigaşi. Voi toţi ne-aţi dat nouă undă verde să încingem regiunea la roşu. Şi lasă-mă să-ţi spun, ne place să pictăm în roşu, mai mult, suntem chiar buni la asta.

9) Şi să nu uitaţi, noi suntem singura democraţie din Orientul Apropiat, atunci când comitem o crimă de război sau alta, când încălcăm Convenţia de la Geneva, când violăm vreun apel umanist, întotdeauna noi exprimăm o alegere democratică. Întotdeauna o facem în numele poporului. Să nu uitaţi că acest război a fost lansat de o coaliţia naţională israeliană centristă. Acest război este promovat de vocea evreiască moderată pacifistă. Spre deosebire de Hizballah, un grup debil de miliţii paramilitare, teroarea noastră este terorism de stat. Terorismul nostru de stat este alegerea noastră democratică şi este sprijinit de marii democraţi ai lumii: Bush şi Blair.

10) Spre deosebire de laşii din Hamas şi Hizballah care se ascund în spatele femeilor şi a copiilor, noi suntem curajoşi, eroici şi superiori tehnologic. Noi vânăm cu succes femeile, bătrânii şi copiii care pot sau nu să servească teroriştilor islamici drept scuturi umane. Îi pârlim pe ei şi numai pe ei. Este clar pentru toată lumea că avem încredere în asasinatele premeditate.

11) Deşi în mod clar îi pedepsim pe arabi pentru crimele comise împotriva noastră de nazişti, suntem umanişti, noi nu ne comportăm niciodată ca nişte nazişti, nu-i înghesuim niciodată pe arabi în trenuri de marfă, niciodată nu i-am strâns în lagăre ale morţii, nu-i gazăm. În loc de toate acestea, cu suportul Fratelui American, le aducem moartea direct, îi omorâm în casele lor, în paturile lor, uneori chiar înaintea zorilor, când sunt încă în pijamale.

12) Mai pe scurt, nou suntem nu doar umanişti, suntem noţiunea însăşi de umanism. Orice îndoială în această privinţă este doar pur şi nemilos antisemitism.

Acest mesaj trebuie repetat din timp în timp, chiar dacă nu prea pare să aibă sens. Este un mesaj care trebuie să circule indiferent de valoarea sa de adevăr. Acest război nu are nici o legătură cu adevărul, ci cu dreptul poporului evreu de a exista în pace.

Cf. versiunea în limba engleză.

Niciun comentariu: