duminică, februarie 17, 2008

Are Israelul dreptul să se apere? (de Raja Chemayel)

Are Israelul dreptul la apărare?? Al Capone şi Attila au avut acelaşi drept. Toţi şobolanii, viermii, microbii şi viruşii au acelaşi drept. Toţi violatorii şi toţi jefuitorii de bănci au şi ei dreptul să se apere.

500 de deţinuţi răpiţi şi închişi în Guantanamo Bay nu au niciun drept, nici cel mai mic. Israelul are dreptul să se apere: să apere coloniştii ilegali, să apere coloniile ilegale, să apere cea mai mare armată din Orientul Apropiat, să apere cel mai mare complex industrial de armament, să apere un stat care a refuzat să implementeze toate şi pe fiecare în parte dintre Rezoluţiile O.N.U. [care îl vizează], să apere un stat care nu face nimic altceva decât expansiune, ocupaţie, apartheid, purificare etnică şi colonialism.

Are Israelul dreptul să se apere împotriva unei lupte de eliberare legale şi fireşti?

(mesaj publicat pe lista yahoogroups elkorg3)

23 de comentarii:

Anonim spunea...

definitiv are dreptul atata timp cat exista terorismul.

in guantanamo bay cuba sunt "internati" artisti, rockeri, pictori cu tendinte anarhiste,sau?


simtete lovit cu cartea-ti sfanta in cap. nu intereseaza pe nimeni unde "ai" durerile.

eu.

Radu Iliescu spunea...

Nu pot sa te ascult. "Simtete" se scrie cu cratima, pentru ca "simte" este verb la imperativ, iar "te" este pronume personal, forma neaccentuata, in cazul Acuzativ.

Asculta, toti sustinatorii statului Israel sunt niste cretini agramati?

Anonim spunea...

hihihi...nu- doamne fereste ! agramati sunt doar cei care incearca boicot-ul si propaganda impotriva israelului .

ceilalti(adicatelea personalu-mi) sunt doar infami vis-a-vis de lingua romana .

tot eu ...adica emma , maaaaai ...aiurist profesionist.

Anonim spunea...

tistash hazliu te-am provocat !

eu cred ca esti coleric si nesatisfacut . saraci evrei - cum pot ei sa se apere singuri , daca tu esti permanent nemultumit cu viata ta personala.

incearca putin yoga ..per egzemplu. ajuta.

tot io -

machiavellian spunea...

Hai ca devine amuzant. Emma, serios, cand ai intalnit ultima data barbat?

Anonim spunea...

dar tu machiavelli ?

Anonim spunea...

a ! apropos, boicotul impotriva israelului de pe blogul ioanei - la portile orientului, este o actiune hazlie . dea dreptul comica . de egzemplu -io, de as fi prin teoreta absurdului entelejenta, as intelege din acest boicot urmatoarele:

toate firmele puse pe lista boicotului,companiile ag./dax- a caror actionari sunt evreii, imi spun un singur lucru si anume :
cum sa fac sa primesc reteta spre succes ? adicatelea, cum pot deveni evreu ? asadar, aici avem de-a face doar cu o reclama pozitiva (nevoita ) pro-israel.

maaai, da grozavi sunt evreii astia.

va chis trupa anti-israel.

emma

Anonim spunea...

aaa, si propun tuturor celor care au 2-3 lei in ciorap disponibili pentru investii ad-hoc, sa citesca maine financial time si sa cumpere aktie- companiilor "boicotate" de pe blogul sus amintit. sunt hundetprozent sigura ca dividentele vor creste astronomic.

emma pro-capitalismu` "consumist"

p.s.daca la inceput am avut pentru voi trupa "hevimetal" o oareca retinere , acum sunt pe deplin "curata" de la curabil.

si inca ceva, maine ma duc ata si imi cumpar nitzcavai cosmetice loreal (o fi bine ?) desi le prefer pa alea de la estel a lui lauder.

paaaaa maaai

machiavellian spunea...

Deci de mult.

Anonim spunea...

mda ! imi imaginez neofit-ul intr-un pseudo-conflict cu religia. temele lui bine "disimulate" despre homofobie.

machiavelli ? vaaaai ce creeeer erogen ai. imi imaginez traiul tau intr-o romania post-comunista si plina de prejudecati de-a dreptul infernala .danteniana -spuneam infernala ? nu ! michelangeliana ...intre agonie si extaz, si acela doar in "intimitatea" peretilor de beton .

emma enescu

p.s.pe blogul tau nu reusesti sa fi barbat, fara ajutorul "barbatilor".
te miri de discriminari . in privinta ta fac si eu o mica exceptie de la regula.

Anonim spunea...

draga mea trupa nazista si antisemita,

m-am benoclat putin pe parchetul international si incepe sa ma ia cu depresie. de ce? boicotul vostru impotriva israelului promite a lua proportii gigantice. la new york stock exe. brokerii sunt pur si simplu in stare dementiala. aktiile si devizele companiilor boicotate au o cadere d`aia prabusitoare.

sunt totalmente indoliata.
aaa, iar aproape 16 milioane juden (weltweit)vor invada romania . ferea ...aveti habar ce a-ti provocat ? a-ti deschis cutia pandorei. rusine !!!

emma

Anonim spunea...

aaa..ei uite, am plecat fara a indruma calduros cititorul spre o lectura savuroasa de pe blogul ioanei www.laportileorientului.wordpress.com.

lectura de astazi este de aceea delicioasa, caci, domnia sa mufti radu-al-islam si clique, nu reusesc sa iasa din dilema istorica atunci cand cineva extrem de bine pregatit, le serveste generos o lectie prin argumente.

iar tu radu , care esti prin excelenta o persoana absolut abjecta , nu reusesti sa iei "piep" cu cinva care te-ar "torpeda" fara a lasa cea mai neinsemnata scama din tine.

imi vine sa ma " deturnez " in acest blog. aceasta fiind metoda "eroica" pe care o acceptati,nu-i asa ?

emma

Radu Iliescu spunea...

Multumesc, emma. Sincer. Iti multumesc, tie si celor fara de care eu personal, vorbesc strict despre mine, n-as fi reluat lucrul la acest blog. In urma cu doar vreo 3 saptamani, consideram ca ce-am facut este suficient.

Vorbele tale insa, emma, imi dau aripi. Am calculat bine, am re-calculat, si am ajuns la concluzia ca pot da 1 ora din timpul meu saptamanal pentru "Palestina..." O ora de la mine, una de la machiavellian, alta de la stelian, dar din dar se face blogul.

Inca o data, fara regret ca ma repet, multumesc. Daca n-ai fi existat, ar fi trebuit sa te inventeze cineva.

Anonim spunea...

vaaai, am atins apogeul suferintei ! boicotul impotriva israelului implica si WONDERBRA ? kiar uanderbraaaa ? pai, imi imaginez o armata de barbati din tuuate sectoarele economiei si din tuuuate clasele sociale, pregatiti sa se deturneze gratuit . caci , gluma-i-gluma , dar ce viata este aia pentru un barbat , atunci cand femeia nu mai are in comoda taman` uuuuuuuanderbra.

am impresia ca doriti sa racolati noi sinucigasi. ceva mai eftini. este adevarat ? sa fie un plan bine ticluit si putin perfid ?

si radu , termina(te). nu fi asa "mieros" ca incep sa te suspectez de consum ilegal de opiate. fi asa cum te place lumea, adica`telea nesuferit.

p.s.si da ! vad ca nu prea citeste nimeni p-aci .am venit io,si ti-am refrisat putin ura (in stare latenta pana acum).
si sa sti ca de cate ori vin la tine ( des ) imi iau un pachet de cleenex . mist ! si ala-i pe lista de boicot. deci, nu poate omu` sa boceasca cu constiinta impacata .

emma

Anonim spunea...

Salut,draga emma,sunt eu,anonimul ala nesuferit,stii tu...
Ziceai ca nu esti evreica,hmmm...atunci esti nemtoaica ori unguroaica,ca romanca sadea se vede clar ca nu esti.Hai,fii sincera si spune ce hram porti ,ce femeie europeana esti tu,nevoita sa te lupti cu cate un budos olah din asta mai retrograd.Nu vrei sa-mi spui?Hai... te rog...

Anonim spunea...

"draga anonimule nesuferit stiu eu care" ...uite, ma lasa memoria la salutul asta plin de curtoazie.caci , nu stiu cand am consumat noi de-zusammen-u` bere,football si spart seminte intre dinti . si restul ...hai sa nu devenim prea "intimi" ca ne pica eticheta-n peoneza.

pa maaai

eu, emma

Anonim spunea...

Draga emma,pe tine te cheama si enescu asa cum pe nepotelul gizelei vosh il mai cheama si olteanu(este unul ce se crede presh la deputati)Asta asa,ca o prima constatare.
Daca esti unguroaica,atitudinea ta se explica.Ungurii au plecat din Khazaria impreuna cu o gramada de khazari iudaizati si chiar daca s-au mai masacrat intre ei ,iubirea dintru inceput isi spune cuvantul.Uita-te la jigodia de elie wiesel cum arunca toate victimele ungurilor in spatele romanilor.
Daca esti nemtoaica o fi de vina sindromul ala de culpabilizare generala .Dupa ce v-a transformat hitler intr-un popor de bestii,acuma behaiti toti ca niste mielusele iudaizate:"eu sunt mic ,nu stiu nimic,ne pare rau,hai sa mai bem o bere si sa mai mancam un carnat si sa ne-o punem barbat cu barbat si femeie cu femeie ca sa vada nenea Israelu' ce popor cool suntem noi"
Da, stiu, nu esti evreica,nuuuuu...

Anonim spunea...

draga anonimule,priveste-ma direct in ochi ..ok asa ? iti imaginezi tu ce realizari colosale ai "izbutit" astazi ? mi-ai salvat bugetul si acela tja... destul de subtirel dansul . de ce ? nu sunt sigura daca compania mea de asigurarea medicala mi-ar fi sustinut financiar cu o psiho-teraphie doar in virtutea unor de mine bine inventate conflicte de identitate. dar caile domnului sunt atat de intortocheat (spre noroc- intre timp asfaltate si cu indicatoare) incat mi te-a trimis pe tine cu epistola .

acum , cunosc geneza cunoasterii si devenirii . si fug repede la mutti sa ai povestesc de ce am fost atat de tzacanita si pubertate si asa o rockerita chiulangita ( de la ecola) in adolescenta . abia de cativa anisori sunt mai potolita , dar inca temperamentul asta vulcanic - nu l-am avut sub controleti.
dar vuuuooooila- sunt ca si lovita in zentrum-mi spiritual.

lasa-ma scurt ma duc pe terasa sa fumez cateva tigari cancerigene si sa cuuuujet profund cele de tine ...cu rabdare si duiosie insirate.

daca nu supravietuiesc ... aprinde macar o lumanare parfumata (vanilie de preferinta) si spune haleluia. blogu-i liber !

te pa anon...amice

emma

Anonim spunea...

Cat timp fumezi gandeste-te si tu la alt nume.Il jignesti pe antisemitu' ala de Eminescu cu panarama aia a ta de nume .Fii si tu sincera si zi dupa cum te cheama :Leibovitz,Wolfovitz ,ceva pe acolo.

Anonim spunea...

pai, uite ! ai dreptate. de fapt numele meu este.. un altul . iudaic, frumos, melodios . dar de unde sa stiu eu ce colaborare dubioasa exista intre inlacrimatul acesta de blog si organizatia filo-sofista hamas/hizballah . si ferea monsher ... nu ajunge cati evrei au murit de la cremenalul de hitler pana la teroristi "mistici" de astazi?

oricum , eu te rog confidential , sa nu publici data "private" . mie imi place sa raman viiiie. ai priceput ?

desi stiu ca acesta forma de solidaritate (cu palestina) de tine/voi fredonata este doar in numele "umanitatii" si nu are radacini antisemite permite-mi sa ma protejez.

shalom

emma shshshshsh

Anonim spunea...

aaa..pot sa te intreb ceva asa de pamplezir? dar tie de cine ti-o fi teama dintr-o data ca nu iti mai folosesti numele ? te-ai certat cu arabii ? sau de fractiunea evreiasca?

nu, nu imi raspunde .in veci punct!

Anonim spunea...

Scuze de intarziere cu raspunsul ,dar mai am si alte treburi.Asadar,ce avem noi aici.Fata care isi spune emma isi recunoaste tardiv radacinile alogene(khazare sau maghiare ,nu se stie)
Apropo,stiai ca ungurii au plecat in migratia lor pana in Panonia dintr-o tara numita Bashkiria?Locuitorii tarii respective(adica ungurii care nu au migrat) se numesc bozgori.D-aia se supara ungurii la acest apelativ: le aminteste de vremea pastramei sub sa si a plaiurilor de vanatoare...nesfarsite.

Anonim spunea...

incerci sa ma provoci dar nu prea ai sanse reale. insa sunt fair caci la fel am facut si eu cu tine(voi).

in privinta radacinilor ..uuuau.o minunata analiza stiintifico-fantastica. gratulation. cat despre bozgori ?! tja . ezoz. fonetica imi este putin cunoscuta .

comentariile mele vor cauza inca cate o mica durere de cap.

sio !