marți, iunie 01, 2010

Lumea condamnă raidul Israelului asupra convoiului umanitar pentru Gaza




Oameni din întreaga lume au protestat împotriva atacului condus de Israel asupra convoiului umanitar care se îndrepta spre Gaza, atac care a lăsat activiști pro-palestinieni morți la bord și mai mulți răniți.

Freedom Flotilla (Flotila Păcii), un convoi din șase nave care transporta sute de activiști, lideri politici și jurnaliști din toată lumea, încerca să livreze în jur de 10.000 de tone de ajutoare de bază ca mâncare, medicamente și materiale de construcții, în încercarea de a rupe blocada israeliană asupra Gazei.

În timp ce Israel a declarat că activiștii cu bate și cuțite au fost primii care au atacat trupele înarmate atunci când aceștia au ajuns la bordul navei, organizatorii flotilei au precizat că trupele israeliene au fost primele care au deschis focul.
Totuși, există o înțelegere unanimă de-a lungul globului, și anume că atacul a fost nedrept de disproporționat.

Ban Ki-moon, șeful Națiunilor Unite, a declarat că este „șocat de raporturile cu crime și răniți” și a cerut o investigație completă asupra acestui incident.
Mai multe țări au cerut întrevederi urgente cu privire la abuzul de forță al Israelului.

Reporterii Al Jazeera, Nour Odeh și Nadim Baba, prezintă reacțiile liderilor politici și a oamenilor de rând de-a lungul globului.

Al Jazeera, 31 mai 2010

2 comentarii:

Unknown spunea...

Oamenii protesteaza, ies pe strazi, musulmani si ne-musulmani. Afiseaza pancarde, scriu pe forumuri, dar... cu ce folos? Si acum un an faceam acelasi lucru, dar vocea noastra este atat de slaba sau conteaza atat de putin pentru cei care iau decizii... Insa nu ne oprim din aceasta cauza, macar noi sa simtim ca mai avem principii, ca ne straduim pentru cauzele in care credem...

abbu spunea...

este o crima ce se intampla si se va intampla.
musulmanii din Romania sunt ingrijorati mai ales de arabii musulmani care vor numai ei sa dea ajutor la Gaza si pe noi nu ne lasa.....rusine sa le fie,erau locuri si pentru noi dar imbarcarea sa facut cu protectie