vineri, decembrie 08, 2017

Ierusalimul nu va fi niciodată capitala unui stat colonialist



de  Hamid Dabashi 

Dacă doriți să înțelegeți psihopatologia ce se află la rădăcina psihozei sioniste, trebuie să mergeți în inima deziluziei lor, așa cum un psihanalist întinde un om cu probleme psihice pe canapea -- și astăzi nu există un loc mai bun pentru a vedea în acțiune această fixație colonialistă psihotică, decât în articolul intitulat „Sigur că Ierusalimul este capitala Israelului”, publicat (unde altundeva?) în The New York Times cu doar câteva ore înainte ca Donald Trump să anunțe că, în augusta sa opinie imbecilă, „Ierusalimul este capitala Israelului”.

Bombasticitatea himerică a sioniștilor fanatici începe cu ipoteza că „a existat un templu în acel loc vreme de aproape 1000 de ani înaintea distrugerii romane. Asta ar însemna că vreme de aproape 3000 de ani, Ierusalimul a fost centrul poporului evreu.” Acesta este cel mai vechi și stupid truc sionist: se ia un truism -- un simplu fragment al întregului adevăr -- și se răsucește spre avantajul propriu. Nu chiar așa iute, domnilor!

Diletantismul deliberat al sioniștilor în ceea ce privește istoria Orientului Mijlociu este banal de absurd. Și creștinii și musulmanii își reperează istoria arheologică în urmă cu mii de ani în aceeași Palestină. Asta nu îi îndreptățește să declare o republică islamică sau creștină în Palestina. Ideea unui „stat evreiesc” în Palestina este la fel de frauduloasă ca propunerea unui imperiu creștin sau islamic în Palestina. Palestina a fost guvernată și de imperiul persan și de către cel roman, dar asta nu le dă dreptul Italiei sau Iranului să vină și să susțină că Palestina e a lor. După logica asta, am putea la fel de bine să îi trimitem pe Berlusconi și Ahmadinejad în ring să se lupte pentru a decide cui aparține Palestina -- învingătorul va boxa cu Netanyahu. Problema cu acești sioniști este cât de complet de indiferenți par să fie față de propria stupiditate.

Din falsitate în falsitate

Pornind de la această premisă falsă, acești șarlatani sar apoi la o concluzie și mai falsă: „Apoi evreii s-au întors”, spun ei în această fantezie violentă, și „în secolul al XIX-lea, evreii au început să-și construiască așezări și cartiere în afara zidurilor Orașului Vechi al Ierusalimului.”

Evreii care au mers în Palestina sau chiar au trăit în Palestina din convingeri religioase sau pur și simplu pentru că acolo se afla căminul lor împărțit cu creștinii și musulmanii de-a lungul secolelor nu au absolut nimic de-a face cu aventurosul proiect sionist european de colonizare a Palestinei. Acestea sunt două realități diferite pe care „prădătorii înarmați” sioniști le suprapun în mod intenționat pentru a-și lega de istoria evreiască infamul furt al Palestinei, ca modus operandi al legitimității lor inexistente.

Impostura israeliană definitorie, ce constă în a-i amesteca pe evrei și sioniști, punând semnul egalului între ei, rămâne principalul lor truc, pueril de altfel. Dar realitatea îi contrazice: nu toți evreii sunt sioniști. Nu toți sioniștii sunt evrei. Creștinii sioniști sunt de fapt cei mai fanatici dintre toți sioniștii. Sioniștii musulmani sunt conduși acum de prințul coroanei saudite în miezul lumii islamice și de ambasadorul Emiratelor la Washington, DC. Asta ar trebui să pună capăt și absurdelor acuzații de antisemitism aduse celor ce critică în mod legitim statul colonist israelian. Din nou: nu toți evreii sunt sioniști, nu toți sioniștii sunt evrei și singurii oameni speriați de eticheta de „antisemit” sunt antisemiții.

Anticipând extensia Declarației Balfour adusă de președintele american Donald Trump, ofițerii propagandei israeliene declară: „Nicio declarație din partea vreunui președinte american nu va schimba devotamentul israelienilor față de Ierusalim. Aceasta este și va fi mereu capitala noastră. I-a fost luată poporului evreu cu forța. A fost recapturată cu forța. Și dacă este necesar, va fi păstrată sub jurisdicție israeliană tot cu forța.”

Vocabularul limitat al unui ofițer al hasbara.

Când ofițerul hasbara spune „aceasta este capitala noastră”, vorbește un hoț sionist. Când spune că „a fost luată de la poporul evreu”, este șarlatanul istoric scoțând o carte din mânecile-i murdare.

Nimeni nu a luat Ierusalimul sau Palestina de la evrei pentru ca sioniștii să le ia înapoi. Evreii, creștinii și musulmanii au fost supuși, în mod colectiv, succesivelor cuceriri imperiale, toate culminând cu imperialismul european încheiat de cucerirea sionistă a Palestinei. Acest simplu fapt istoric intră în mintea ideologic bolnavă a sioniștilor și iese de-acolo scuipat în forma unor bolboroseli fără sens.

Înrădăcinat într-o ideologie rasistă, Israel este o colonie europeană de tip settler creată de un dezgustător ofițer britanic și susținută acum de un imperialism american și mai agresiv. De la babilonieni la perși și până la romani, la cruciați, otomani și britanici: Palestina a fost guvernată de imperii succesive, niciunul dintre ele având vreo pretenție legitimă asupra locuitorilor ei -- evrei, creștini sau musulmani.

Coloniștii sioniști sunt doar ultimii militariști inveterați cucerind violent Palestina fără un dram de legitimitate istorică de partea lor. Evreii, creștinii și musulmanii vor continua să trăiască în Palestina generații după ce sionismul își va fi trăit traiul și va fi sfârșit acolo unde au sfârșit și celelalte cuceriri imperialiste și colonialiste ale Palestinei: în coșul de gunoi al istoriei.

Sioniștii sunt propagandiști slab educați. Tot ce au e un vocabular limitat, un proiect fantezist pe post de istorie și o dispoziție fanatică, pe care le-au vândut publicului european și american pe post de convingeri. Cei mai buni dintre ei sunt îndrăgostiți de această himeră periculoasă. Cei mai răi dintre ei conduc Israelul și păcălesc Statele Unite să le susțină furtul Palestinei. Cu cât protestează mai zgomotos, cu atât mai lipsită de conținut este revendicarea lor.

Palestina aparține palestinienilor. Ierusalimul a fost și va rămâne mereu capitala palestiniană. Ierusalimul nu a fost niciodată și nu va fi capitala unui stat-garnizoană european rasist, colonialist, apartheidic ce își spune „Israel.” Niciodată.

http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/jerusalem-capital-settler-colony-171207100813811.html

Niciun comentariu: