sâmbătă, februarie 11, 2017

Rabinii simulează solidaritatea încă o dată  
                                                                                                    

de Gilad Atzmon

Am aflat acum câteva zile că 19 rabini au fost arestați în New York în timpul unui protest în fața hotelului Trump International. Rabinii operau în cadrul organizației Truah, un grup al rabinilor pentru drepturile omului care a fost format (în 2002) pentru a propaga o imagine a conștientizării etice și universale iudaice.

Patch.com relatează că rabinii au stat jos pe stradă în fața hotelului Trump într-un act de protest față de ordinul executiv al lui Trump care îi afectează pe refugiații și imigranții musulmani. Dar cei din Truah nu se opun politicii lui Trump ca ființe umane obișnuite sau ca americani patrioți. Ei operează de fapt ca „evrei.”

Chutzpah-ul (tupeul), după cum știm, este o invenție evreiască și rabinul Jill Jacobs, directorul executiv al organizației Truah, îl are din plin. „Este o declarație puternică atunci când noi (rabinii) suntem dispuși să ne punem trupurile în pericol”, a declarat femeia rabin. Goyimii perplecși s-ar putea întreba cum mai exact își pune rabinul Jacobs „trupul în pericol” (stând în fund pe stradă în mijlocul Manhattanului)? Rabinul trebuie că a realizat cât de ridicolă îi era declarația, pentru că s-a corectat ulterior. „Acum oamenii care chiar își pun trupurile în pericol sunt cei care încearcă să intre în America, riscându-și viețile pentru asta. Cel mai mărunt lucru pe care îl putem face este să ne punem și noi puțin trupurile în pericol ...pentru a atrage atenția asupra situației refugiaților.”

Și rabinul Kleinbaum a adăugat o declarație în legătură cu eroismul rabinic. „Risc să fiu arestat astăzi deoarece America mi-a primit propria-mi familie, așa cum a făcut cu milioane de alte familii care au fugit din calea persecuției.” Dar dacă rabinul Kleinbaum chiar vorbește din punctul de vedere al unui american patriot căruia îi pasă de valorile universale americane, de ce protestează „ca evreu”? Ar trebui să protesteze ca mândru american.

„Ca evrei, știind ce înseamnă să fii ținta legilor discriminante, suntem alături de refugiații care fug de război, persecuție și dificultăți economice”, au afirmat rabinii Truah într-o declarație.

De-a lungul anilor am căpătat o alergie la declarațiile de tipul „ca un” în general, și la proclamațiile „ca evreu” în particular. Dintr-un motiv sau altul, construcțiile de tipul „ca evreu” adesea se întâmplă să fie grețos de duplicitare. Dacă evreii știu atât de multe despre persecuție, cum se face că statul evreiesc este instituțional rasist și discriminant față de minorități și gentili? Dacă evreii sunt pro-imigrație, cum se face că statul lor evreiesc are o atitudine abjectă față de imigrația ilegală? Dacă evreii „sunt alături de refugiați” nu ar fi cazul ca statul lor evreiesc să invite milioanele de refugiați palestinieni să se reîntoarcă la pământul care le aparține lor și numai lor? Cumva Truah susține în mod deschis dreptul palestinian la reîntoarcere? Dacă da, a reușit să facă un secret din asta.

Dar haideți să ducem lucrurile mai departe, pot să ne spună rabinii de la Truah câți sirieni și-au găsit refugiul în casele evreiești? Câți refugiați trăiesc în dormitoarele de rezervă ale rabinilor Kleinbaum și Jacobs? Considerând faptul că războiul împotriva islamului a fost un proiect zio-con, pot să ne spună rabinii când au stat ultima oară în fața casei lui Paul Wolfowitz sau a lui Bernard Henri Levy? Până la urmă, Henri Levy a declarat că el „ca evreu” a „eliberat” Libia. Nu ar trebui ca rabinii Truah măcar să ocupe străzile din fața ambasadei israeliene și a birourilor AIPAC? Până la urmă, Israelul și lobby-ul său au fost cei care au forțat războiul din Siria. Israelul și lobby-ul său sunt implicați direct în crearea crizei refugiaților din Siria.

Îi sfătuiesc pe cei de la Truah și pe alte grupuri evreiești pentru drepturile omului să fie ceva mai economicoși cu duplicitatea lor. Nu de alta, dar în momentul acesta, goyimii știu. Văd totul și răbdarea lor e pe sfârșite.


Niciun comentariu: