luni, ianuarie 09, 2017

Adeptul alt-right este noul evreu
de Gilad Atzmon

Este un lucru deja acceptat că Noua Stângă este Vechea Dreaptă. Însă, mai nou am aflat și că adeptul Alt-Right (alternativa de dreapta) este Noul Evreu.

The Jewish Daily Forward raportează săptămâna aceasta că suporterii Ligii Evreiești de Apărare (JDL), organizație de extremă-dreapta, sunt solidari cu naționalismul alb al mișcării alt-right – și „nu au de gând să riposteze împotriva marșului anti-evreiesc planificat în Whitefish, Montana, de către un neo-nazist.”

Liderul JDL, Jonathan Stern, a declarat pentru Haaretz că personajul central al mișcării alt-right, Richard Spencer este „un adept al naționalismului alb care apără albii și nu e nimic rău în asta.” Stern pare să accepte faptul că dacă evreii sunt îndreptățiți să își celebreze evreicitatea (așa cum o face Daily Forward de un secol) și albii sunt îndreptățiți să-și celebreze „albeața.”

The Forward relatează că în Whitefish, orașul natal al lui Spencer, „activiști liberali, inclusiv evrei, s-au organizat de ani de zile împotriva adepților supremaționismului albilor...chiar familia lui Spencer are o proprietate acolo și unii localnici au cerut ca mama lui Spencer să își vândă proprietatea și să denunțe supremaționismul alb al fiului său.”

Liderul JDL nu este de acord cu aceste tactici. El dă vina pe organizațiile evreiești. „L-au provocat pe tipul ăsta și acum există acest răspuns din partea oamenilor albi și a adepților supremaționismului alb și a neo-naziștilor, iar aceștia vor să mărșăluiască în comunitatea evreiască...Dacă evreii sunt luați în vizor, trebuie să îi apărăm. Dar dacă acest marș este o replică dată unei organizații liberale, este o poveste diferită”, a spus Stern. „Ei au început-o, ei să îi suporte consecințele.”

Vreme de mulți ani, majoritatea elitei evreiești americane s-a identificat cu politicile progresiste și liberale. E clar că acest lucru se schimbă. Andrew Breitbart și al său breitbart.com au fost primii care au făcut tranziția spre dreapta. Adelson s-a grăbit să își pună banii pe Trump (odată ce acesta a câștigat întrunirea preelectorală a votanților) și acum JDL, care a fost înființată pentru a lupta împotriva naziștilor acceptă că vechii naziști pot fi la fel de bine noii săi aliați. Mă întreb cât va dura până când vom afla că Soros începe să finanțeze organizațiile ultranaționaliste prin noua sa CSI.


Ascultați și învățați despre statul evreiesc de la fondatorul JDL:Niciun comentariu: