marți, decembrie 20, 2016

Toți suntem palestinieni
de Gilad Atzmon


Theresa May și shabbos goy-ul* numărul 1 Eric Pickles insistă să nu amestecăm evreii cu Israelul, să nu punem egal între cele două. Mă întreb de ce. Oare pentru că ei recunosc de fapt că Israelul este echivalentul răului modern? Sau pentru că de fapt știu că Israelul și evreii sunt unul și același lucru?

Vasta majoritate a evreilor își dorește de fapt să se amestece cu Israelul, se identifică cu Israelul. Evreimea mondială susține instituțional Israelul. Pickles și May care sunt supuși mereu lobby-ului evreiesc știu foarte bine. Însă, mai tulburător este că și cei câțiva evrei care se opun Israelului operează în cadrul celulelor exclusiviste – numai pentru evrei. Deci, dacă Israelul greșește fiind o societate exclusivistă pe considerente rasiale, atunci și evreii anti-Zioniști sunt cel puțin la fel de răi ca și statul evreiesc.

Dar problema adevărată este oarecum alta. În momentul de față, noi toți, și mă refer chiar la noi toți, cu excepția câtorva oligarhi, suntem palestinieni. Suntem supuși jocurilor murdare ale celor ca Goldman Sachs, Soros, Saban, Andelson și încă vreo câțiva. În momentul acesta toți suntem victimele tiraniei corectitudinii politice care ne împiedică să strigăm, cât ne țin plămânii, adevărul tulburător pe care îl vedem cu toții.

În momentul de față toți suntem palestinieni, chiar și israelienii sărăciți. Toți suntem palestinieni și aici îi includem și pe greci, pe sirieni și pe oamenii din Detroit și Glasgow. Și dacă toți suntem palestinieni, nu putem să nu vedem continuumul evident dintre Atena și Baltimore...dintre Alep și Detroit, așa cum nu putem închide ochii în fața însângeratului drum al mătăsii dintre Wall Street și Tel Aviv.

Când vedem toate astea cu ochii noștri, când examinăm războaiele Ziocone fără de sfârșit, sărăcia din ce în ce mai mare, generalizată, nu putem să nu ne identificăm cu palestinienii pentru simplul motiv că suntem unul și același lucru.


* non-evreu care pupă în dos evreiiNiciun comentariu: