luni, noiembrie 07, 2016

Protestanți, fiți gata să vă târâți în genunchi
de Gilad Atzmon


Săptămâna aceasta am aflat că instituțiile evreiești insistă ca Biserica Protestantă să își ceară iertare pentru viziunile fondatorilor săi asupra evreilor. Site-ul evreiesc Algemeiner scrie că „aniversarea de 500 de ani de la Reforma Protestantă ar fi ‘momentul perfect’ pentru ca liderii protestanți să recunoască și să-și ceară iertare pentru ‘oribilul antisemitism’ al fondatorului mișcării, Martin Luther.”

Adevarul e că Martin Luther nu știa despre Zionism, crimele Israelului, Alan Dershowitz, Bernie Madoff, Jeffrey Epstein sau Sir Philip Green, dar tot avea o problemă serioasă cu evreii. În 1543 Luther a scris On the Jews and their Lies (Despre evrei și minciunile lor), o carte celebră pentru aversiunea sa față de evrei și religia lor.

Rabinul Abraham Cooper – unul dintre conducătorii Centrului Simon – Wiesenthal, cu sediul la Los Angeles, a cărui misiune este conservarea memoriei istorice a holocaustului – vrea ca protestanții să-l renege pe părintele fondator al bisericii lor sau, măcar să „se adreseze în mod direct chestiunii (antisemitismului) în contextul global al acestei aniversări.”

David Michaels de la B’nai B’rith (Fiii Alianței sau Fiii Legământului – organizație secretă evreiască de tip masonic) insistă ca Biserica să respingă câteva din învățăturile fondatorului său. „Această realitate impune ca luteranii devotați și alti creștini să se asigure că există o recunoaștere corespunzătoare și o respingere a credințelor pline de ură ale lui Luther la adresa evreilor, acolo unde persistă acestea.”

Lumea protestantă este în mod cât se poate de limpede sub asaltul iudaic instituționalizat. Dar există un lucru pe care evreii de la Algemeiner nu îl fac. Nu ne informează în legătură cu argumentele lui Luther împotriva evreilor. Adevărul este că ostilitatea lui Luther față de evreime nu era deloc motivată rasial. Argumentele sale împotriva evreilor erau de natură pur teologică, nu biologică. Așa încât, folosirea termenului „antisemitism” cu privire la Martin Luther este greșită. Nu poți să nu te întrebi dacă B’nai B’rith și Centrul Simon – Wiesenthal nu cumva mint în mod conștient atunci când se referă la Luther ca la un „antisemit”. Dacă da, chiar s-ar putea să fim nevoiți să căutăm ajutor în cartea lui Luther pentru a înțelege comportamentul rabinului Cooper și al lui Michaels.Niciun comentariu: