luni, septembrie 26, 2016

Sforrr!...Iar sunt furioși evreii
de Gilad Atzmon

Sunday Express ne relatează: „Comunitatea evreiască este furioasă din cauza realegerii „antisemitului” Jeremy Corbyn.”

Activiștii evrei au reacționat cu furie la realegerea lui Jeremy Corbyn, avertizând că Partidul Laburist „nu mai este un loc sigur pentru evreii britanici” cu stângistul aflându-se în fruntea acestuia. Poate. Dar poate este cazul ca evreii să accepte faptul că nu se mai află în siguranță nicăieri – nici în Franța, nici în Belgia, nici în Monroe, NY, nici măcar în Israel, în ciuda faptului că IDF este una dintre cele mai puternice armate din lume. Dar aveți grijă. Dacă evreii nu se simt în siguranță nicăieri, atunci, transformarea Partidului Laburist într-un refugiu evreiesc poate la fel de bine să fie considerat un act anti-evreiesc.

E corect dacă spunem că evreii au depus mari eforturi pentru a-i influența pe suporterii Partidului Laburist și ai lui Corbyn, ostili intereselor și culturii lor a lobby-ului politic. Însă, în ciuda intensei campanii evreiești împotriva lui Jeremy Corbyn, veteranul lider al Stângii a câștigat din nou mandatul cu o majoritate zdrobitoare de voturi (62%). Dar, într-o declarație făcută la câteva minute după ce au fost anunțate rezultatele, Gideon Falter, președintele Campaniei Împotriva Antisemitismului, a tunat și-a fulgerat: „Deși suntem o organizație apolitică...Partidul Laburist nu mai este un loc sigur pentru evreii britanici.”

Am aflat și că Parry Mitchell, un senior evreu al Partidului Laburist a părăsit partidul din cauza abordării antisemitismului într-o manieră lipsită de entuziasm din partea domnului Corbyn. Membrii evrei fac sforțări pentru a face față procesului democratic. „Jeremy nu are deloc calități de lider – cei din micul său grup îl plac și cred că este Mesia, dar niciodată nu va deveni liderul și prim ministrul acestei țări”, a declarat lordul Mitchell pentru BBC.

Măcar membrul evreu a fost suficient de sincer încât să admită că interesele sale tribale sunt cele care îl motivează. „Sunt evreu, sunt chiar foarte evreu...el (Corbyn) se înconjoară cu o clică de oameni care au păreri violent anti-israeliene și în plus, sunt și foarte ostili față de evrei, așa că, din punctul meu de vedere, sunt niște indivizi destul de răi.” Deci, poate că a venit timpul ca membrii evrei ai Partidului Laburist să accepte că brutalitatea israeliană nu este compatibilă cu valorile laburiste. Până la urmă, nu este natural ca oamenii ce tind spre stânga politică să promoveze idei stângiste chiar dacă asta se întâmplă rar?

Campania evreiască împotriva lui Corbyn a fost, ca întotdeauna, bine orchestrată și bine finanțată. În ultimele luni l-am urmărit pe donatorul evreu laburist Michael Foster, care a crezut că 400.000 de lire sterline vor fi suficiente pentru a cumpăra Partidul Laburist, și am aflat săptămâna aceasta că un nou grup anti-Corbyn primește fonduri de la fostul consilier de imagine al lui Tony Blair – care acum conduce firma de consultanță a lui Peter Mandelson, Electoral Commission. The Independent a relatat săptămâna trecută că Benjamin Wegg-Prosser, managing partner la firma lui Peter Mandelson Global Counsel, o companie ce ajută afacerile „ce încearcă să influențeze politica”, a investit și în campania de distrugere a partidului lui Corbyn. Pe 27 iunie, Wegg-Prosser a împrumutat companiei Labour Tomorrow Ltd suma de 10.000 £ - în același timp în care 18 membri din guvernul din umbră al laburiștilor și-au dat demisia ca semn al dezacordului față de Jeremy Corbyn în așa-numita „lovitură”.

Dar evreii britanici nu ar trebui să intre încă în panică. Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, tocmai ce a fost nominalizat la premiul anual „Non-evreul cel mai fidel evreilor”, ocazie cu care a jurat solemn să fie vârful de lance în lupta pentru a eradica antisemitismul din cadrul partidului. Scriind pentru Holocaust Educational Trust, Khan spune: „De fiecare dată când antisemitismul își va arăta colții, eu voi fi primul care îl va denunța, condamna și va depune eforturi pentru a-l curma.”

Am o bănuială că Sadiq Khan știe exact unde va găsi șekelii pentru următoarea campanie.Niciun comentariu: