joi, iulie 21, 2016

RABINUL ȘEF AL IDF DESEMNAT DE LIEBERMAN APROBĂ VIOLUL CA MODALITATE DE A RIDICA MORALUL TRUPELORde Richard Silverstein

 Rabinul șef al IDF, avocat al violului pe timp de război (stânga)


Înaltul Comandament al IDF a anunțat o serie de promovări militare. Acestea vor fi prezentate numaidecât ministrului Apărării Avigdor Lieberman pentru aprobarea decisivă.

Cea mai bătătoare la ochi este propunerea unui personaj ultrareligios în funcția de rabin șef al armatei. El este Eyal Krim. Într-o publicație religioasă (Yediot Achronot) acesta a fost întrebat dacă Deuteronomul permite unui israelit să violeze femei dintr-un trib dușman și cum corespunde acest lucru politicii militare moderne.

Răspunsul său a fost că da, este permis soldaților evrei să violeze femeile arabe atractive (declarația lui Krim este tradusă mai jos) ale dușmanilor, deoarece ar îmbunătăți moralul armatei iar acest lucru ar contribui la mai binele națiunii prin înfăptuirea obiectivelor militare. Aceasta este traducerea unui pasaj din articolul apărut în Yediot:

„Este permisă încălcarea granițelor bunei-cuviințe (o serie de porunci halahice controlând relațiile sexuale interzise) și ale instruirii militare. Deci, este permis să mănânci treif (mâncare non-cușer) și să-ți satisfaci impulsurile sexuale necurate făcând sex cu femei neevreice atractive împotriva dorinței lor, luând în considerare greutățile războiului și binele întregului (obiectivele armatei).”

Prima pagină din Yediot Achronot titrează „Noul șef rabin al armatei: Violul în timp de război este permis.”


Comparând treif-ul cu violul, pare că sfântul rabin a echilibrat bine consumarea mâncării non-cușer și „consumarea” femeilor. (sarcasmul este intenționat)

Cheia raționamentului lui Krim este aceea că majoritatea națiunilor aleg să lupte în războaie, pe când războaiele Israelului sunt întotdeauna războaie de „obligație”. Cu alte cuvinte, războaie în care miza o reprezintă întreaga viață a poporului evreu (gândirea lui, nu a mea). Deoarece supraviețuirea întregului este supremă, poruncile religioase tradiționale cu privire la relațiile sexuale pot fi abrogate pentru a încuraja trupele armate să dea tot ce au mai bun în ele. Nu mai e nevoie să spunem că sfântul rabin nu are niciun fel de considerație față de femeile implicate, deoarece nu sunt evreice și deci nu au altă valoare sau semnificație în afară de aceea de obiecte pentru satisfacerea „impulsurilor necurate” ale soldaților evrei.

Krim a mai declarat că înrolarea „fetelor” (din nou, cuvântul lui) în IDF  este „total interzisă” deoarece răul făcut purității femeii și națiunii (ca urmare a angajării femeilor în război) este factorul decisiv.

Haaretz a mai raportat că rabinul Krim a declarat în fața audienței sale ultraortodoxe că atacatorii palestinieni răniți nu sunt oameni, ci animale care ar trebui executate fără a sta pe gânduri. Acest lucru este un act criminal pentru care Elor Azarya este acum judecat.

A mai spus și că homosexualii ar trebui tratați cu milă, ca și când ar fi „bolnavi sau deformați”. Evreii ar trebui să spere că homosexualii se pot salva de la comportamentul lor anormal și că se vor întoarce la o abordare firească a sexualității.

Decizia ca femeile să nu aibă voie să depună mărturie la tribunal avea intenția de a le proteja, din moment ce firea lor „sentimentală” nu le-ar permite să reziste naturii riguroase a unei interogări încrucișate.

Când a fost întrebat despre opiniile sale referitoare la inițiativa „locurilor de muncă evreiești” care încearcă să forțeze angajatorii să ofere locuri de muncă doar evreilor, a răspuns că nu este o măsură rasistă, ci una care intenționează să ajute evreii.

Dacă un evreu găsește o copie a Noului Testament, a mai spus acesta, ar trebui să o ardă, tratând-o cu „brutalitate extremă”. Acest act este unul drept și corect deoarece doctrina creștină este socotită „idolatrie” și face rău lumii.

Când a fost întrebat dacă druizii sau beduinii ar trebui să se înroleze în IDF a replicat că celor loiali ar trebui să li se permită, dar că viețile soldaților evrei întotdeauna „vor fi pe primul loc”.

IDF RĂSPUNDE

Când Haaretz a întrebat biroul relațiilor publice al IDF-ului dacă aceste declarații reprezintă politicile și valorile armatei israeliene, acesta a refuzat să răspundă.

Merită menționat că atunci când Yossi Gurvitz a scris articolul său despre afirmațiile rabinului pentru +972 Magazine și a căutat să obțină o declarație din partea departamentului pentru relații publice al IDF, răspunsul a fost că rabinul Krim a făcut aceste afirmații când nu se afla în serviciul armatei. Astfel încât nu reflectă în niciun fel punctul de vedere al armatei. În lumina ultimelor evenimente, acest lucru pare că s-a schimbat.  Acum, aceștia susțin că rabinul nu a vorbit serios.

Răspunsul oficial al armatei a fost acela că declarațiile rabinului „au fost scoase din context”. Krim nu sprijină violarea femeilor pe câmpul de luptă și afirmă că Tora nu autorizează un asemenea gest. Oricine spune altceva se înșală. Doar că există o mică mare problemă în legătură cu ce s-a scris în ediția printată și ceea ce declară acum un purtător de cuvânt al armatei, la mâna a doua, în numele său.

Atitudinea tipică a IDF-ului este de a minți și a pretinde, în ciuda dovezilor, că rabinul Krim nu crede ceea ce a declarat. Armata israeliană a fost capabilă să scape cu fața curată în felul acesta cinic de zeci de ani și pare a fi pregătită să o facă în continuare.

Armata mai susține, tot în apărarea lui Krim, că acesta a afirmat că soldații de sex masculin nu trebuie să părăsească ceremoniile militare unde se aud cântând femei (o regulă propusă de alți rabini ultraortodocși). Dar acest lucru contrazice declarația propriu-zisă a acestuia și anume că în cadrul ceremoniilor militare publice cântăreții din corul armatei trebuie să fie bărbați, nu femei, din respect față de sentimentele soldaților bărbați ortodocși. Și a adăugat că dacă un asemenea aranjament nu este practic, atunci soldaților bărbați ar trebui să li se permită să audă vocile cântărețelor, dar fără să le vadă.

Predecesorul său, rabinul Avichai Rontzki, a autorizat crimele de război, inclusiv uciderea civililor în scopul atingerii obiectivelor IDF-ului. Rontzki a fost profesorul său și amândoi au studiat la ieșiva (instituție evreiască tradițională de învățământ superior religios) din cadrul organizației Ateret Cohanim. Deci Krim pare a se afla într-o companie excelentă. Unul dintre scopurile acestei organizații este restaurarea ritualului clerical sacru de sacrificare a animalelor și reconstruirea Templului Sfânt, un proiect care ar presupune demolarea locurilor sfinte musulmane din Ierusalim, Haram al-Sharif.

Una din modalitățile prin care ultraortodocșii transformă armata într-o unealtă ideologico-teocratică pentru a-și promova interesele lor politice este finanțarea școlilor preparatoare militare care alimentează în mod direct corpurile de ofițeri. În acest fel, rabini precum Krim creează mii de viitori ofițeri ultraortodocși care vor împânzi armata și vor determina viitoarea strategie și orientare militară. Deci, nu este întâmplător că soldații din IDF refuză să protejeze civilii palestinieni de pogromurile coloniștilor.

Din punctul meu de vedere, Meir Kahane ( rabin americano-israelian, ultranaționalist, ultraortodox, a cărui doctrină stă la baza formării majorității grupărilor politice de extremă-dreapta) a realizat după moartea sa ce nu visa nici în cele mai sălbatice vise ale sale. Sloganul kahanist „Kahane a avut dreptate” este greșit. Noul slogan ar trebui să fie „Kahane a învins”. Are IDF-ul sub comanda sa. Statul este al său. Adepții săi au triumfat și sunt plasați în aproape fiecare funcție de putere și influență. Transformă Israelul într-o parodie monstruoasă a unui stat evreiesc. În care rasismul kahanist și purificarea etnică sunt politica de stat. Acesta nu este un stat evreiesc. Este un stat Iudaic al coloniștilor, făcut de coloniști, pentru coloniști. Este o formă de idolatrie în care, în loc să se venereze valorile profetice biblice de toleranță, dreptate și egalitate, se venerează proprietatea și puterea. 

 Noul Director General al Rafael Industries (în spate) cu patronul său politic, Avigdor Lieberman.

Aprobând numirea în funcție a unui rabin care dă undă verde violului pe timp de război, Lieberman a numit în funcții vitale din sectorul industriei de „apărare” israeliană mult mai mult decât atât. Tocmai a numit o otreapă a partidului Yisrael Beitenu, pe Uzi Landau, în funcția de Director General al Rafael Industries. Această numire reprezintă o uriașă vacă de muls pentru partid și mașinăria sa. Imaginați-vă locurile de muncă pe care partidul le poate împărți celor loiali, contractele pe care le poate distribui afacerilor raliate în jurul său! Acesta este modul în care se fac afacerile într-un stat corupt, aflat sub controlul unui regim militar, ca Israelul. Dacă există printre voi unii atât de naivi încât să se îndoiască de lucrurile astea, am o parcelă pe Lună de vânzare pentru voi.Niciun comentariu: