miercuri, iunie 08, 2016

SINGURUL LUCRU CARE ÎMI PLACE CU ADEVĂRAT LA BDS


de Gilad Atzmon

este acela că sunt foarte eficienți în a aduce la cunoștință manifestările formelor supreme ale puterii evreiești.

Guvernatorul New Yorkului Andrew Cuomo a declarat săptămâna aceasta: „Dacă boicotați Israelul, New Yorkul vă va boicota pe voi.” Guvernatorul newyorkez trece pe o listă neagră toate companiile și indivizii care sprijină mișcarea Boycott, Divestment and Sanctions. Dar ce l-a determinat pe guvernatorul catolic să se prostitueze cu atâta nerușinare pentru Israel și susținătorii acestuia?

Aceasta este fix întrebarea pe care liderii mișcării BDS ar prefera să o evite.

BDS a luat naștere pentru a pune capăt ocupației Palestinei. În mod eronat, aceștia susțin că Israelul este un stat (colonizator) oarecare, ce poate fi forțat să-și schimbe politicile prin câteva boicoturi infime. Mișcarea BDS a ignorat în mod constant faptul că Israelul se autodefinește ca „Statul Evreiesc”. Este susținut de vasta majoritate a evreilor și se bucură de sprijinul categoric al tuturor instituțiilor evreiești din lume. Conducerea BDS a încercat să neglijeze faptul că lobby-urile evreiești pro-Israel (AIPAC, CRIF, CFI, LFI, etc) domină afacerile externe vestice instigând la războaie globale (Iraq, Siria, Libia, Iran). BDS pare să uite că oligarhii evrei sunt cei care controlează mass-media, Hollywood-ul și băncile. Israelul este departe de a fi un stat oarecare sau un stat neajutat de nimeni.

Din moment ce Israel este Statul Evreiesc, ne-am aștepta ca BDS să boicoteze toate instituțiile și afacerile evreiești din lume care sunt legate de Israel și crimele sale. Ne-am aștepta, de exemplu, ca BDS să îl boicoteze pe George Soros care investește în Israel și în teritoriile ocupate. Lucru, în mod evident, un pic problematic, devreme ce Institutul pentru o Societate Deschisă al lui Soros, de asemenea susține BDS direct și indirect.*

Ne-am putea întreba cum e posibil ca după atâția zeci de ani de brutalitate din partea Israelului, mișcarea de solidaritate cu Palestina încă să nu înțeleagă aspectul cel mai important în legătură cu opresorul: Israelul nu se autodefinește ca stat Zionist. El își spune „Statul Evreiesc”. Este fațada întregii evreimi și flutură drapelul cu care se identifică majoritatea evreilor de pe glob.

Mișcarea de solidaritate cu Palestina este, în forma sa actuală, controlată de activiștii evrei. În esență, este un proiect evreiesc menit să distragă atenția de la „E” la „Z”.

În ultimii ani i-am văzut pe cei de la JVP (Jewish Voice for Peace), Mondoweiss și BDS ducând campanii acide împotriva unora dintre cele mai bune și importante voci ale momentului (Allison Weir, George Galloway, Ken O’Keefe, Greta Berlin, Norman Finkelstein și mulți alții).

Dar, cred că BDS, poate neintenționat, își servește scopul – îi unește pe evrei. Atât pe cei Zioniști cât și pe așa-zișii „anti”. Provoacă evreimea să își flexeze mușchii. Ne reamintește nouă, celorlalți, cu cine ne punem.

*Când BDS și-a dat seama că Soros a investit în SodaStream nu a cerut boicotarea lui Soros, ci i-a solicitat acestuia să-și retragă investiția...

Niciun comentariu: