duminică, iunie 19, 2016

A MINȚI PENTRU CAUZĂ ESTE O PROCEDURĂ CUȘERde Gilad AtzmonÎn ciuda faptului că ISIS a amenințat mișcarea Hamas, ministrul israelian al Transporturilor și Informațiilor Israel Katz a declarat că există o „cooperare” între Hamas și ISIS. Ce părere aveți despre acest lucru?

Tind să nu iau în serios afirmațiile făcute de Israel. Două decenii de urmărit politicile Israelului m-au învățat că a minți pentru cauză este o procedură cușer. Israelul folosește titulatura „Isis” când vorbește despre dușmanii săi pentru a atrage simpatia Vestului.

Deși unele țări europene sunt îngrijorate că ISIS le-ar putea ataca în orice moment, Israelul nu pare a fi preocupat de acest aspect. Ce face ca Israelul să fie protejat de atacurile ISIS?

E adevărat și nu mă surprinde. Dacă eu m-aș afla printre cei ce iau deciziile militare în cadrul Isis aș vrea să evit Israelul în momentul acesta. Obiectivele actuale ale Isis sunt cele de extindere în cadrul societăților islamice. De ce s-ar băga Isis într-o luptă cu Israelul în momentul acesta? De asemenea, Isis face eforturi pentru a supraviețui pe câmpul de bătaie și pentru a-și apăra propriul capital.

Aș mai vrea să menționez că unii analiști respectați consideră că Isis este, de fapt, o creație a Israelului. Acesta ar fi celălalt răspuns posibil la întrebarea dumneavoastră, dar nu sunt în măsură să spun dacă acesta este cazul.

Este corect a afirma că ISIS și Israel au aceleași interese în zonă? Cum analizați instabilitatea din Orientul Mijlociu și impactul acesteia asupra Israelului?

Sunt de părere că Israelul și Isis vând produse similare.

În ultimii 50 de ani Vestul a fost supus unei ideologii politice invazive. Mă refer la marxismul cultural. Marxismul cultural este în mare măsură o ideologie evreiască de Stânga, menită să împartă societatea într-o miriadă de sinagogi sectare. A încercat să fragmenteze clasa muncitoare și înclinațiile naționale. Ne-a învățat să vorbim din „punctul de vedere al unui”: evreu, om de culoare, homosexual, musulman și așa mai departe. În loc să fim un popor am devenit o colecție de sectoare izolate, totul în numele corectitudinii politice și a falsei toleranțe.

Israelul a fost primul care a înțeles că marxismul cultural este un dezastru. Acesta i-a provocat pe evreii diasporeni; i-a întrebat ce înseamnă a vorbi sau a gândi „ca un evreu”? Israelul a susținut că în loc de a vorbi „ca un evreu” mai bine vino în Israel și „fii evreu!” O mare parte a tineretului evreiesc a „pus botul” la ideea asta, mulți încă o mai fac. Călătoresc în Israel, se alătura IDF-ului și sărbătoresc faptul de „a fi evrei” terorizând palestinieni nevinovați.

Isis vinde cam același produs. Spune tinerilor săi adepți din Europa că în loc să vorbească precum „niște musulmani” mai bine să vină în Siria și „să fie musulmani”.

Prefer, în punctul acesta, să evit întrebarea crucială dacă statul evreiesc reprezintă cu adevărat iudaismul sau dacă Isis reprezintă islamul.

Este interesant cum, evreii care se reîntorc în Marea Britanie sau în Franța după ce „au fost evrei” timp de 3 ani fiind înrolați în IDF și ocazional implicați în colosale crime de război  sunt liberi să se reîntoarcă în societate și să-și continue viețile. Nu trebuie să vă spun ce pățesc combatanții Isis atunci când se întorc în Europa.

Este vital de menționat că această corvoadă a marxismului cultural nu este doar evreiască sau musulmană. Majoritatea europenilor mărturisesc că această ideologie distrugătoare este un chin. Scoțienii le-au spus britanicilor că decât să gândească „precum niște scoțieni” ar prefera să fie scoțieni. Sondajele de opinie cu privire la Brexit sugerează și ele că britanicii sunt sătui de acest fals euro-ism...și că preferă să fie britanici și-atât.

Înapoi la întrebarea dumneavoastră. Consider că metafizicile israeliene sunt echivalente cu cele ale Isis. Au în comun mai mult decât oricine din Israel sau din Isis ar fi dispus să recunoască.

Cum este relația dintre Arabia Saudită și Israel? Chiar sunt dușmani de moarte sau împărtășesc aceleași interese în Orientul Mijlociu?

Fără îndoială, Arabia Saudită și Israelul împărtășesc anumite interese (de exemplu, Iran fiind dușmanul comun). Nu cred că există analiști politici care privesc Arabia Saudită ca fiind dușmanul de moarte al Israelului.

 

Niciun comentariu: